Chauffeur rijdt trambaan op in City, tramverkeer hele avond ontregeld

Een automobilist heeft woensdagavond het tramverkeer in Nieuwegein flink ontregeld aan de Zuidstedeweg. De chauffeur reed een onorthodoxe route, namelijk via de tramrails. Dat ging niet goed: de auto kwam vast te zitten op het spoor.

Een bezorgde bewoner liet onze redactie eerder weten: ‘Bij de tramovergang Randijk/Koekoekslaan staat al meer dan een half uur een tram met volle verlichting stil. Ik zie vanuit mijn dakraam veel activteit van mensen en dingen die lijken op zwaar vrachttransport. Er is iets aan de hand, maar ik snap niet wat.’

Woensdagavond rond 19.45 uur ging het mis ter hoogte van winkelcentrum Cityplaza in de binnenstad van Nieuwegein. Het verwijderen van het voertuig had nogal wat voeten in de aarde. Een kraanwagen moet uiteindelijk hulp bieden om het spoor vrij te maken.

Vervoerder U-OV heeft onze redactie laten weten dat het tramverkeer tussen halte P+R Westraven en Nieuwegein/IJsselstein-Zuid de rest van de avond niet kon rijden. De vervoerder laat weten dat donderdag de dienst weer gewoon kan aanvangen met zijn reguliere dienst. Hoe het zo fout kon gaan is nog niet bekend. Dat wordt ondertzocht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk